Shutters Direct
Direct Prices - Direct to You
Language
over ons
     Waarom Shutters Direct  Uitzonderlijk service  Wat klanten zeggen  Shuttershowrooms  Nieuws


Unieke shutters in plaats van universele shutters....

Shutters - waar zijn ze van gemaakt?


 • Shutters Direct maakt voor onze plantation shutters alleen gebruik van hout van hoge kwaliteit. Onze shutters worden alleen van het beste ovengedroogd hout gemaakt, afkomstig van de tulpenboom, phoenixboom of de iep. Shutters die van deze houtsoorten zijn gemaakt, zijn even solide en duurzaam, maar ze geven uw shutters een ander uiterlijk, zodat u shutters kunt kiezen in de houtstijl die u mooi vindt. Shutters van Shutters Direct worden gemaakt van hardhout dat oa afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen.

  Waarom zijn jullie shutters van tulpenboomhout, phoenixhout, iepenhout en ecco hout gemaakt?

  De meeste klanten van Shutters Direct kiezen shutters van tulpenboomhardhout, maar shutters van phoenixhout, iepenhout en ecco hout worden steeds populairder in Europa, vooral onder klanten die kiezen voor houten shutters met houtbeits in plaats van shutters in populaire kleuren, zoals wit geschilderde shutters.

  Houten shutters van tulpenboomhout en iepenhout zijn van dezelfde hoge kwaliteit. Onze shutters zijn leverbaar in twee verschillende soorten hout zodat u de keuze hebt uit verschillende soorten nerfstructuur. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillen tussen deze houtsoorten voor wat betreft de productie van shutters.
  Onze shutters waren altijd al beschikbaar in tulpenboomhout. De tulpenboom is een snel groeiende boom, waardoor shutters die van dit hardhout zijn gemaakt een uitstekende keuze zijn als u duurzaamheid belangrijk vindt. Shutters van tulpenboomhout hebben een mooie, rechte nerfstructuur die ervoor zorgt dat uw houten shutters door het hele hout heen stevig zijn, zonder zwakke punten of knoesten in uw shutters.
  Tulpenboomhout is bovendien een prachtige houtsoort om mee te werken bij het maken van houten shutters.

 • Tulpenboomhout is niet alleen een sterke maar ook een prachtige houtsoort om mee te werken. Het maken van houten shutters vereist speciale vaardigheden en de afwerking van onze houten shutters doet voor geen enkel ander merk onder. De combinatie van een mooie, scherpe snede, een gepolijste, gladde afwerking en precies geboorde gaten geeft de afgewerkte shutters een ongeëvenaarde kwaliteit en een uniek uiterlijk.

  Wij hebben onze shutters altijd aangeboden in verschillende soorten hout. Tot 2006 was eiken de andere houtsoort. Eiken heeft een prachtige diepe nerfstructuur en past zeer goed in bepaalde interieurs. Toch zijn we in 2006 overgestapt van eikenhout op iepenhout. De reden hiervoor is dat we een betrouwbare, FSC-gecertificeerde leverancier van iepenhout hebben gevonden tegen een rendabele prijs. Iepen shutters hebben heel veel weg van de eiken variant. Bij beide dringt de beits diep in de nerfstructuur van het iepenhout door, wat de shutters een prachtig effect geeft.

  Welke houtsoort u ook voor uw shutters kiest, of het nu tulpenboom of iep is, wij garanderen dat onze uniek geproduceerde shutters zodanig worden gemaakt dat ze er fantastisch uitzien en een leven lang meegaan.

  Andere leveranciers verkopen shutters van mdf. Waarom doet Shutters Direct dat niet?

  Op internet zijn veel shutterleveranciers te vinden die shutters gemaakt van mdf verkopen. Deze shutters zijn allemaal afkomstig van dezelfde importeur, maar worden onder verschillende namen verkocht om te verhullen dat ze van mdf zijn gemaakt.

 • Mdf is een geweldig materiaal dat talrijke toepassingen kent – maar het is niet geschikt voor shutters. Het wordt gemaakt door zaagsel en lijm samen te persen en daardoor is het ideaal voor massieve objecten die weinig bewegen, zoals plinten, maar niet voor houten plantation shutters van hoge kwaliteit. In de eerste plaats is mdf erg zwaar en daardoor moeilijk te hanteren. Daarnaast is het product slecht bestand tegen veelvuldig openen en sluiten van shutterpanelen en shutterlamellen, waardoor uw shutters geen lang leven is beschoren. Zo kunnen de voegen in de shutters na een paar jaar gaan splijten. Het is verder goed om te weten dat mdf-shutters niet worden geschilderd met een gewone verfafwerking, maar worden gespoten met een gekleurde plasticlaag (dus geen echte verf). Deze laag kan na verloop van tijd van het mdf gaan afbladderen en is dan niet gemakkelijk overschilderbaar of opnieuw aan te brengen.

  Zijn mdf-shutters goedkoper dan houten shutters? Ja, maar niet veel goedkoper. Gaan mdf-shutters lang mee? Daar kunt u zelf achter komen, maar de kans is groot dat u de shutters al na een paar jaar moet vervangen... Eén ding is zeker: onze shutters van kwaliteitshardhout gaan zeer lang mee. En zeg nou zelf: de aanschaf van shutters is een investering die u het liefst maar één keer doet. Daarom vindt u bij ons geen shutters van mdf.

  Shutters van tulpenboomhout - Wat is tulpenboomhout?

  Shutters van tulpenboomhout worden gemaakt van hout van de tulpenboom (Amerikaanse linde). Deze boom is in Noord-Amerika al langer populair als grondstof voor shutters van topkwaliteit. De tulpenboom is een snel groeiende boom, waardoor het hout een gladde en consistente nerfstructuur heeft en uw shutters gegarandeerd stevig zijn. Houten shutters van tulpenboomhout hebben een prachtige, gladde afwerking met een minimale tekening.

 • Tulpenboomhout is dan ook een geweldige houtsoort om mee te werken en om te verwerken.
  Shutters van iepenhout - Wat is iepenhout?

  Houten shutters van iepenhout zien er vrijwel hetzelfde uit als eiken shutters. De nerfstructuur van beide boomsoorten vertoont in de details veel overeenkomsten: zowel iepen als eiken hebben een diepe nerfstructuur. Deze houtsoort is de beste keuze als u de voorkeur geeft aan shutters met een gedetailleerde, getekende nerfstructuur. De meeste klanten die kiezen voor shutters van iepenhout, kiezen voor een gebeitste afwerking. Daarmee komt de prachtige diepte van de nerfstructuur het mooiste uit als de shutters eenmaal gemonteerd zijn. Als u voor shutters van iepenhout kiest, bieden wij voor de afwerking een groot aantal beitskleuren waaruit u een keuze kunt maken. Het hout van deze shutters is, net als het tulpenboomhout, afkomstig uit duurzame bronnen.

  Ecco-hout, tulpenboomhout, phoenixhout of iepenhout? Welke houtsoort is het meest geschikt voor mijn houten shutters?

  Welke houtsoort u kiest voor uw shutters is uiteraard geheel aan u. Wel kunnen wij u adviseren zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor de houtsoort die het best bij uw wensen past. Dat hangt af van wat u mooi vindt en hoe u wilt dat uw houten shutters eruitzien. Al onze houtsoorten zijn van dezelfde topkwaliteit, al zijn er kleine prijsverschillen. Zo zijn shutters van iepenhout en phoenixhout iets duurder dan shutters van tulpenboomhout, maar wij staan volledig in voor de kwaliteit van al onze producten.

  Zijn mdf-shutters goedkoper dan plantation shutters van massief hardhout?

  Ja, maar het verschil in prijs tussen mdf-shutters en houten shutters is erg klein, terwijl er een groot verschil in kwaliteit is.

 • Van welke materialen worden plantation shutters nog meer gemaakt?
  Shutters worden de laatste jaren steeds populairder. Het gevolg is dat er veel nieuwe shutterleveranciers op de markt zijn gekomen. Maar wat blijkt? Veel van deze leveranciers verkopen één soort shutters. Dat zult u snel merken als u de tijd neemt om de websites van deze leveranciers te bekijken: het gaat steeds om precies dezelfde shutters.

  Veel leveranciers van shutters bieden bovendien producten aan van materialen die hiervoor minder geschikt zijn, dus in feite van inferieure kwaliteit. Het gaat dan bijvoorbeeld om shutters gemaakt van mdf, palmhout of lindehout. We hebben eerder al uitgelegd waarom mdf niet geschikt is voor shutters, maar naar onze mening en volgens ons onderzoek zijn materialen als lindehout (het hout waar ook theekisten van worden gemaakt) niet stevig genoeg om shutters van te maken. Tijdens onze jarenlange praktijkervaring in het verkopen en produceren van shutters is gebleken dat tulpenboomhout en iepenhout houtsoorten van uitzonderlijk goede kwaliteit zijn die zeer geschikt zijn voor shutters.

  Alle shutters van Shutters Direct zijn gemaakt van eersteklas ovengedroogd hardhout, deels uit duurzame bronnen. We stappen niet snel over op een andere houtsoort, omdat we weten dat tulpenboomhout en iepenhout zeer stabiele en sterke houtsoorten zijn die uitermate geschikt zijn voor plantation shutters.

  In welke afmetingen en lamelbreedtes komen de shutters?

  Onze shutters zijn in praktisch elke gewenste afmeting verkrijgbaar, afhankelijk van de afmetingen van uw ramen. De lamellen van de shutters zijn leverbaar in vier breedtes. U kunt kiezen uit shutters met de volgende lamellenbreedtes:47 mm, 64mm, 89mm of 114mm.


 • Al onze houten shutters worden gemaakt met lamellen op ‘ware grootte’. Dit houdt in dat de afzonderlijke lamellen ruim een centimeter overlappen. Daardoor hebt u gegarandeerd maximale privacy en minimale lichtinval als de shutters ’s nachts gesloten zijn. Onze shutters worden geleverd met verschillende type bediening: een standaard bedieningslat of een verborgen kantelende bedieningslat, ook wel ‘Clearview’ genoemd. De bedieningslat is bij de prijs inbegrepen, ongeacht of het de gewone of verborgen bedieningslat is.

  Maken jullie ook massieve shutters?

  Ja, wij leveren verschillende soorten massieve (dus niet-draaibare) shutters. Massieve shutters passen het beste bij ouderwetse, bijvoorbeeld achttiende-eeuwse, schuiframen die oorspronkelijk vermoedelijk massieve shutters hadden. Massieve shutters worden geleverd als één enkel verhoogd paneel met gegoten details, zodat de shutters hetzelfde effect krijgen als de originele shutters. Deze massieve shutters zijn gedecoreerd met een licht lijstwerk.

  Shutters Direct levert ook nog een andere type massieve shutters, namelijk massieve shaker shutters. Deze massieve shutters hebben een plat invoegpaneel en zijn vooral geschikt voor klanten die massieve shutters met een wat rustiger uiterlijk zoeken.

  Alle massieve shutters zijn leverbaar in hardhout van tulpenbomen, phoenix en iepen. Voor massieve shutters met een gebeitste afwerking licht de prijs iets hoger, aangezien hiervoor massieve stukken hout van de juiste afmetingen nodig zijn.

  Hoe vaak moet ik mijn shutters schilderen of beitsen?

 • Dankzij de hoge kwaliteit van het schilder- en beitsproces van de shutters hoeven deze pas na 7 tot 10 jaar opnieuw te worden behandeld. Hoelang dat precies is, is uiteraard afhankelijk van hoe goed u uw shutters behandelt en onderhoudt, maar zolang u voorzichtig omgaat met de panelen, zullen uw shutters een leven lang meegaan!

  SIk zie veel bedrijven op internet en in tijdschriften die shutters aanbieden. Zij bieden shutters in diverse houtsoorten aan, bovendien staan op veel websites dezelfde foto’s. Waarom is dit?

  Shutters zijn de afgelopen tijd enorm populair geworden in de Benelux, met als gevolg dat er veel nieuwe bedrijven op de markt verschijnen die identieke shutters verkopen. Veel van deze shutters worden door één fabrikant in China gemaakt en vervolgens door een importeur in de Benelux aangekocht. Die verkoopt ze weer door aan kleine shutterleveranciers die ten slotte de shutters aan afnemers – uzelf dus – verkopen.

  Shutters Direct is anders dan andere leveranciers. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij ons vanaf onze oprichting gericht op kwaliteitsshutters: wij willen u geen producten van inferieure kwaliteit aanbieden zodat u (op korte termijn) een beetje geld kunt besparen. Om dat te garanderen hanteren wij een unieke methode. Wij houden alle aspecten van onze bedrijfsvoering in eigen hand, waardoor onze service ongeëvenaard is en elk contact direct met Shutters Direct plaatsvindt, dus niet met bijvoorbeeld een onderaannemer die uw shutters installeert of met een importeur. Zo houdt u zelf ook volledige controle over uw aankoop.
  Tegelijkertijd streven wij naar een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Dus kwalitatief hoogwaardige houten shutters en uitstekende service tegen een zeer betaalbare prijs. We verkopen geen shutters van minder goede houtsoorten.

 • Bovendien leveren wij alleen aan bedrijven met ervaring op dit gebied. U kunt er dus zeker van zijn dat als u ons om advies vraagt, wij u echt unieke shutters laten zien. De shutters van Shutters Direct zijn exclusief en direct door ons geleverd. Ze worden niet via andere full-service shutterleveranciers in Nederland verkocht. Bel ons op +31 (0)165 392066 en ontdek waarom wij uniek zijn!

  De plaatselijke jaloeziewinkel verkoopt ook shutters. Kan ik mijn shutters bij hen kopen?

  Wij zijn gespecialiseerd in plantation shutters. Er komt bij het opmeten en installeren van houten shutters heel wat meer kijken dan bij opmeten en installeren van bijvoorbeeld jaloezieën. Onze technici installeren dagelijks shutters en hebben daarom de nodige ervaring en deskundigheid, die u bij de plaatselijke jaloeziewinkel niet zult vinden.

  Alles wat u moet weten over shutters

  Wij zijn de experts op het gebied van plantation shutters. Het bewijs daarvan vormen alleen al de duizenden tevreden klanten!

  Wie is verantwoordelijk voor het opmeten en installeren van de houten plantation shutters?
  Wij zijn uniek in de wereld van shutters omdat iedereen in ons team alles weet over shutters. Een van onze consultants komt bij u langs en kan u alles vertellen over goede shutterontwerpen en over de verschillende manieren waarop shutters kunnen worden geïnstalleerd. Dikwijls is de consultant zelf een van de directeuren die al sinds de oprichting bij ons bedrijf zit. De consultants hebben ervaring met shutterontwerp en bieden u een breed assortiment aan ontwerpopties waarover u kunt nadenken, zodat u kunt beslissen welke shutters het beste zijn voor u.

 • De shutters worden door een installatietechnicus geïnstalleerd. Al onze technici zijn timmerman van beroep. Wij houden de installatie van onze houten shutters in eigen hand, terwijl veel andere shutterleveranciers het normaal lijken te vinden om dit uit te besteden.

  We benadrukken nogmaals dat als u onze shutters koopt, u alleen te maken krijgt met medewerkers van ons eigen team. Shutters Direct besteedt geen enkel onderdeel van de bedrijfsvoering uit. Ook de adviezen over uw shutterontwerp komen van ons eigen team, dat niet op provisiebasis werkt, en uw plantation shutters worden door onze eigen timmerlieden geïnstalleerd.

  Ik zie op de site prachtig commentaar van klanten die uw houten shutters hebben gekocht. Maar hoe weet ik of deze opmerkingen echt zijn?

  Tegenwoordig is alle informatie simpel te achterhalen; het heeft dus geen zin de waarheid te verbloemen als je bedrijf in feite slechte service biedt. Als onze service ondeugdelijk was of onze shutters van slechte kwaliteit waren, dan zouden er al snel negatieve berichten op internet worden geplaatst. Maar ons bedrijf en onze service genieten juist een uitstekende reputatie.

  We kunnen dus garanderen dat alle commentaar over onze shutters en de service die we onze klanten bieden echt zijn. Als Shutters Direct shutters bij onze klanten installeert, dan laten we een evaluatieformulier voor de klant achter. Op dit formulier worden vragen gesteld over onze service, de algemene ervaring van de klant, onze shutters, onze properheid en de prijs-kwaliteitverhouding van onze plantation shutters. Het biedt onze klanten dus de mogelijkheid om geheel onafhankelijk open en eerlijke feedback te geven.
 • Wij meten de kwaliteit van een bedrijf niet alleen af aan hoe het zaken afhandelt vóór de verkoop, maar ook aan hoe de zaken na de verkoop worden afgehandeld en hoe eventuele problemen worden opgelost. We hopen dat de informatie over onze houten shutters en onze service u ervan overtuigen dat Shutters Direct een professioneel bedrijf is!

  Kunt u in het kort uitleggen waarom jullie en jullie shutters uniek zijn?

  WWij zijn gepassioneerd over shutters en wij geloven in ons product, en dat heeft ervoor gezorgd dat we een van de meest succesvolle shutterleveranciers in Nederland en de Benelux zijn geworden. Onze shutters zelf zijn uniek voor ons en ze zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsstandaards met alleen de beste materialen.

  Dit alles geleverd door uw toegewijde shutterspecialist!

  Bel ons op +31 (0)165 392066 en u zult het met ons eens zijn: wij zijn echt de beste op het gebied van shutters!

  Gebruik deze website als uw eerste bron van informatie. Klik hier als u een offerte wilt ontvangen. Als u vragen hebt die niet op deze website staan, neem gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen.
© Shutters Direct Netherland 2009
Website Re Designed by Latestsol